Martin van Bree

artist

Rotary Taksin Pattaya

De Rotary club Taksin Pattaya kreeg twee verzoeken om hulp, vanuit het zuiden van Thailand.

Het eerste verzoek is van een school die twee computers en een digitale projector wil aanschaffen. Het bedrag hiervoor is Bt. 120.000

Het tweede verzoek betreft meer scholen. Deze scholen willen een sportveldje, en een overkapping zodat de ouders uit de zon en regen kunnen kijken hoe hun kinderen sporten. Voor dit project is Bt. 150.000 per school nodig. Inmiddels zijn al twee scholen geholpen.

Voor Bt. 150.000 kan niemand zoiets maken. Ook de Rotary niet, en ook niet in de minder rijke gebieden van Thailand. Rotary deelt, zoals het logo zegt. Een van de Rotarians heeft goede relaties met het korps mariniers. Het korps stelt mankracht en materiaal beschikbaar. Een andere Rotarian heeft een cement fabriek. Die levert het cement voor minder dan de kostprijs. De dorpelingen zelf leveren de mankracht.

Kort om, vele schouders verdelen de last. En met resultaat! In het zuiden van Thailand heersen al vele jaren onlusten. Nu de mariniers actief de dorpelingen helpen om iets op te bouwen waar ze dringend behoeft aan hebben zeggen de mensen in die twee dorpen: "De overheid helpt ons nu eindelijk. Van de terroristen hebben we alleen mooie woorden en veel last ondervonden."

Op de volgende pagina ziet u de school en het project onder constructie.

FaLang translation system by Faboba

Van Bree Stijl

 

anna lindh

Portretten

 

fortuyn-small

Landschappen

 

schevelingen-small

Bloemen

 

01