Martin van Bree

artist

martinMartin van Bree is een gepassioneerd schilder die in de loop van de jaren zijn eigen expressieve stijl heeft gevonden en geperfectioneert. Gefascineerd door de essentie van een mens, de natuur en een moment. legde hij zich er op toe juist die uniekheid te vangen in licht.

Zijn passie voor de natuur, en in het bijzonder voor bloemen is terug te vinden in veel van zijn schilderijen. Deze schilderijen zijn zo natuurgetrouw dat je als het ware de wind hoort ruisen of de dauwdruppels wilt aanraken. 

Franse periode

Zijn reislust bracht hem in Cannes, waar hij jarenlang in de 'Vieux Port' woonde en alledaagse gebeurtenissen in de straatjes van de oude havenstad vastlegde. Hier leerde hij het licht zien en begrijpen. Vanuit Cannes trok hij al zeilend de wereld over en tijdens die tochten confronteerde de natuur hem met de oneindige schakeringen van 'het Zijn', iets dat in al zijn schilderijen voelbaar is gebleven.

34Spaanse Periode

Zijn vakmanschap perfectioneerde Martin van Bree in de veertien jaar die hij in Barcelona leefde en werkte. Onder leiding van zijn Spaanse leermeesters maakte hij zich de eeuwenoude kunst van het kleurenmengen eigen. In Barcelona ontwikkelde hij zich tot de schilder van het expressieve portreten het unieke moment, waarin hij enthousiast een gemoedelijke en opgewekte stemming wist te creëren.

jan-des-bouvrieAmsterdamse Periode

In zijn Amsterdamse periode leefde Martin van Bree in een stad die hij zelf omschrijft als 'de metropool van menselijke contrasten en vrijheid'. Die confrontatie met uitersten maakte zijn 'zien van het moment' nog intensiever.

De gerenommeerde kunstkenner en restaurateur Leo Hendricks leidde Martin van Bree op in wat wel het 'Oude Ambacht' wordt genoemt. Hendricks leerde hem bijzondere technieken en vooral om de essentie van een mens en een uniek moment te vangen in een spel van kleuren en licht.

sirindhornThaise Periode

Sinds 1996 woont Martin in Pattaya, Thailand. Daar concentreert hij zich volledig op zijn eigen ontwikkelde stijl.

 

FaLang translation system by Faboba

Van Bree Stijl

 

anna lindh

Portretten

 

fortuyn-small

Landschappen

 

schevelingen-small

Bloemen

 

01